Afstammelingen van de Hemmense tak

Alle Van Lyndens stammen af van de oude tak Hemmen, die zelf uitstierf in 1931. Op dit moment is de tak Sandenburg de oudste tak. Deze tak ligt het dichtst tegen de oude Hemmense tak. Daarna volgt de Nijmeegse tak. Gevolgd door de tak Hoevelaken en tenslotte de tak Ressen, nu de tak Oldenaller geheten.  De tak Lunenburg is inmiddels ook uitgestorven. 

Doorgeven van naam en/of titel

De adellijke titel wordt, volgens oud adellijk gebruik, alleen via de mannelijke lijn doorgegeven. Kinderen van een mannelijke Van Lynden krijgen de adellijke titel bij hun geboorte toegekend. Kinderen van een vrouwelijke Van Lynden krijgen geen adellijke titel. 

Met de in 1998 aangenomen wetgeving rondom het nieuwe naamrecht is het sindsdien mogelijk dat een kind de naam van de moeder als officiële achternaam voert. De Raad van State heeft in 1995 besloten dat het doorgeven van de adellijke titel volgens oud gebruik alleen via de mannelijke lijn mogelijk blijft. Daarmee is het sinds 1998 mogelijk dat er Van Lyndens worden geboren zonder adellijke titel. 

Belgische tak

  • Van Aspremont Lynden/D’Aspremont Lynden

(Alleen bij inlog: pdf van artikel Lyndenblad 6, pag. 18En van artikel Lyndenblad 12, pag. 8 – 10)

Disclaimer - Privacy - ©2024 R. van Lynden Productions

CONTACT US

U kunt ons bereiken door een mail te sturen dan reageren wij zo snel mogelijk.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?